vineri, 18 iulie 2014

Deratizarea pentru orice tip de suprafata

deratizarea_in_functiile_de_tipurile_de_suprafata_400
Vom prezenta in acest articol metodele si tehnicile ce se folosesc pentru o deratizare corecta, in functie de tipurile suprafetelor si tipurile de otravuri, momeli ce se pot administra pentru eliminarea micilor rozatoare.
Pe langa pagubele materiale pe care le provoaca, rozatoarele (soarecii si sobolanii) constituie un deosebit pericol pentru sanatate. Deseori, in unele regiuni, o buna parte din bolile contagioase ca: toxiinfectiile alimentare, leptospiroza, trichiniloza, bruceloza, gastroenterita virotica, febra aftoasa, antraxul si alte boli mai putin grave sunt transmise de sobolani si soareci. Pentru a putea starpi aceste rozatoare trebuie sa le cunoastem modul de viata, iar conform cercetatorilor, soarecii si sobolanii sunt mamiferele cele mai numeroase si raspandite, reprezentand o treime din fauna globului.
Metode de deratizare – tipurile de otravuri, solutii impotriva rozatoarelor:
Cu o eficienta maxima in prestarea serviciilor de deratizare in orice mediu, chiar si cu un grad ridicat de infestare, echipa noastra utilizeaza o gama larga de produse profesionale printre care se numara:
Momeala rodentidica imbina eficacitatea principiilor active rodentidice cu atractia substantelor apetisante: cereale, grasimi animale, arome, zahar, menite sa atraga rozatoarele sa se hranesca din alimentele otravite
Momeala proaspata, pasta. Pasta momeala care are o consistenta moale, garanteaza rezultate optime in interventiile de deratizare, datorita materiilor prime folosite (faina de prima calitate la care se adauga grasime de origine animala sau vegetala, zahar si arome) si a unui proces de productie care ii confera un randament ridicat in materie de eficacitate si calitatea de a fi apetisant.
Cereale grane, boabe si expandat. Sunt amestecate cu substante aromatizate si apetisante, mai ales zaharuri. Se pot prezenta sub forma de grane boabe, si expandat, indicate pentru asezarea n spatii interne, in particular in magazii si depozite alimentare. Boabele se introduc in pliculete care, pe langa o buna conservare si un risc minor de dispersie, obliga rozatoarele sa rupa plicul pentru a se putea hrani, lasand semne evidente despre prezenta lor.
Momeli parafinate/cerate. Acest ultim tip de momeala se utilizeaza la inverventiile de deratizare cu conditii de mediu deosebite fiind indispensabila utilizarea momelilor care garanteaza mentinerea propriilor caracteristici pe perioade lungi. Motivul pentru care se foloseste acest tip de momeala este parafina, care in aceasta tipologie de momeli, avand o concentratie bine studiata, permite asezarea si in locuri unde gradul de umiditate este ridicat (de ex. scoli, conducte de canalizare, canale, santuri, etc).
Raticidul pulbere este un raticid pudra concentrat care poate fi folosit pentru controlul soarecior si sobolanilor in zone industriale cat si domestice. Se foloseste pentru deratizare colectivitati, industrie, mijloace de transport, zona urbana, zona rurala, HO-RE-CA, structuri sanitare, depozite agricole.
Mod de actionare e diferit fata de celelalte raticide datorita formularii sub forma de pulbere, acesta se lipeste de blana si membrele rozatorului care o ingereaza in momentul in care isi face igiena (cand se spala), dar in acelasi timp contamineaza si membrii cuibului, inclusiv puii si femelele gestante, atunci cand intra in contact cu ei, dupa ce au fost contaminati cu pulbere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu